Κρύσταλλος

Κρύσταλλος

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΘ: απειλή λουκέτου στη φοιτητική λέσχη απο το 2010!


Σε αδιέξοδο οδηγείται η λειτουργία της φοιτικής λέσχης του ΑΠΘ, όπου σιτίζονται καθημερινά περίπου 5.000 φοιτητές, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης. Η επιχορήγηση του υπουργείου Παιδείας ανέρχεται σε 1,8 ευρώ(!) ημερησίως ανά φοιτητή, προκειμένου να καλυφθούν τα 2 γεύματα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για να αποφευχθεί το <<λουκέτο>> η διοίκηση του ΑΠΘ αποφάσισε να στηρίξει την λέσχη με 2 εκατ. ευρώ απο τα αποθεματικά του, ενώ κρίνεται αμφίβολη η λειτουργία της λέσχης το 2010, εάν δεν υπάρξει κρατική ενίσχυση. Άλλο ένα ισχυρό <<ράπισμα>> δέχεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία, καθώς συρρικνώνονται τα κονδύλια που διαθέτει η ελληνική Πολιτεία για την σίτιση των φοιτητών του ΑΠΘ. Εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η πανεπιστημιακή φοιτική λέσχη βρίσκεται μπροστά σε σειρά προβλημάτων, που πηγάζουν από την περικοπή της έκτακτης επιχορήγησης από το υπουργείο Παιδείας.

Την περίοδο αυτή οι αίθουσες της λέσχης είναι έτοιμες, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συντήρησης και επισκευών, ενώ ήδη εκτελούνται οι παραγγελίες των πρώτων υλών, ώστε να αρχίσει η σίτιση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: