Κρύσταλλος

Κρύσταλλος

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η ένταση του κυκλώνα Χιμένα μειώνεται καθώς πλησιάζει στο δυτικό Μεξικό


Ο κυκλώνας Χιμένα που πλησιάζει στη μεξικανική χερσόνησο της Μπάχα Καλιφόρνια υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ανακοίνωσε...

σήμερα η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 χλμ. την ώρα και βροχοπτώσεις, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Η έντασή του θα συνεχίσει να μειώνεται πριν o Χιμένα φθάσει στις ακτές, διευκρίνισε το NHC, προειδοποιώντας ωστόσο ότι "οι προετοιμασίες και τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της ζωής και της ιδιοκτησίας πρέπει να ολοκληρωθούν τάχιστα".

Οι μεξικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για το νότιο μισό τμήμα της δυτικής χερσονήσου της χώρας.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις από την καταιγίδα προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους της Λα Παζ, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια. Ορισμένες περιοχές του Μεξικού έχουν 25 εκατοστά βροχής από την καταιγίδα.

Προληπτικά κάτοικοι και τουρίστες έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τη μεξικανική χερσόνησο, κοντά στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 2.000 τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί, αναχώρησαν ήδη τη Δευτέρα από την περιοχή Λος Κάμπος, από τους 8.000 με 9.000 που έχουν επισκεφθεί αυτό το ακριβό θέρετρο της χερσονήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: