Κρύσταλλος

Κρύσταλλος

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Μετεωρολογικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο

O Σεπτέμβριος είναι ο ένατος μήνας του χρόνου και σύμφωνα μρ την μετεωρολογία ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου.

01/09/2008: Τουλάχιστον σαράντα σπίτια και είκοσι καταστήματα πλημμύρισαν στον Βόλο στις περιοχές της Αγριάς, στην Άφυσσο και στη Γαντζέα- από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ και στην Αττική η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε περιοχές των βορείων προαστίων. Στην Ελευσίνα έπεσε χοντρό χαλάζι, ενώ σε χαράδρα στο Λαγονήσι ξέσπασε φωτιά από κεραυνό, η οποία ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

21/09/08:Σημαντικά προβλήματα άφησε πίσω του το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου, τη Σαντορίνη. Στο λιμάνι του νησιού πλημμύρισαν καταστήματα. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους στις περιοχές Βώθωνα και Καμάρι. Από το βράδυ του Σαββάτου, συνεργεία του δήμου εργάζονται πυρετωδώς. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στο οδικό δίκτυο του νησιού.

1-10/09/02:
Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο Κηφισός . 218mm βροχής στο Θησείο ολόληρο τον μήνα.

11/9/1990:
Mετά από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις ένας χείμαρρος έπνιξε τέσσερις ανθρώπους στο Λιβάρτζι Kαραβρύτων.

14-15/9/1978:
Δραματική κατάσταση δημιουργήθηκε στον κάμπο της Λάρισας μετά από κατακλυσμιαίες βροχές. Εκτεταμένες καταστροφές προκλήθηκαν απο τις πλημμύρες ενώ κάτοικοι πολλών χωριών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

30/9/1977:
Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 15 βαθμούς κελσίου ενώ στα Χανιά και στο Ηράκλειο δεν ξεπέρασε τους 16 βαθμούς. Σεπολλά σπίτια της βορείου Ελλάδας άναψαν οι σόμπες και τα καλοριφέρ.

29/9/1972: Κακοκαιρία στην Βόρεια κυρίως χώρα με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και ισχυρότατο χαλάζι στην Μαγνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: