Κρύσταλλος

Κρύσταλλος

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ειδικά μέτρα πρόληψης του ΑΠΘ στη Φοιτητική Λέσχη για τη νέα γρίπη


Ειδικά μέτρα πρόληψης για τη νέα γρίπη ξεκίνησαν από χθες στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου καθημερινά συρρέουν εκατοντάδες φοιτητές για τη σίτισή τους, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε χώρος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την παροχή πρωτοβάθμιας βοήθειας, σε περίπτωση κρούσματος.

Με απόφαση της διοίκησης του πανεπιστημίου συστήθηκε, εξάλλου, Επιτροπή Διαχείρισης Επιδημιών, την οποία απαρτίζουν καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, για την αντιμετώπιση περιστατικών της νέας γρίπης σε όλο το πανεπιστημιακό κάμπους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Φοιτητικής Λέσχης, κοσμήτορα Γιάννη Παπαδογιάννη, στον εξωτερικό χώρο της Λέσχης έχουν τοποθετηθεί βρύσες με σαπούνια και αντισηπτικό υγρό, όπου οι φοιτητές υποχρεώνονται να πλένουν και να απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν εισέλθουν στο χώρο της για την σίτισή τους, προς αποφυγή διάδοσης του ιού στους χώρους των τραπεζιών και της κουζίνας.

Επιπλέον, με ειδικά απολυμαντικά και χαρτομάντιλα μίας χρήσης έχουν εξοπλιστεί και οι τουαλέτες της Φοιτητικής Λέσχης.

«Ο χώρος της εισόδου της Λέσχης φρουρείται και ο έλεγχος ατομικής υγιεινής πριν την είσοδο των φοιτητών είναι δεδομένος», διαβεβαίωσε ο κ. Παπαδογιάννης.

Στο χώρο της Λέσχης λειτουργεί ιατρείο για τους φοιτητές, όπου μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση, αλλά και για πιθανή αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Δημιουργήθηκε και ειδικός χώρος, όπου θα παραμένουν οι φοιτητές, σε περίπτωση που εκτιμηθεί από τον γιατρό ότι παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νέας γρίπης. Στο ιατρείο εργάζονται δύο αποσπασμένες νοσηλεύτριες, ενώ υπάρχει και ο εξοπλισμός για την παροχή πρωτοβάθμιας βοήθειας, ενώ στη συνέχεια θα παραπέμπονται σε νοσοκομείο.

Σε ενδεχόμενο κρούσμα θα ενημερώνεται και η Επιτροπή Διαχείρισης Επιδημιών για την λήψη περαιτέρω μέτρων στο πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου έχουν αναρτηθεί ενημερωτικές αφίσες με τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό, ενώ διανέμεται ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, που επιμελήθηκε η Επιτροπή Επιδημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: