Κρύσταλλος

Κρύσταλλος

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ζημιές στο Μεξικό εξαιτίας του κυκλώνα Χιμένα


Ο κυκλώνας Χιμένα, του οποίου η ένταση μειώθηκε, προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο Μεξικό και ίσως το θάνατο ενός ανθρώπου, που αγνοείται εδώ και δύο ημέρες.

«Πρόκειται για έναν ψαρά που αγνοείται από την Τρίτη το βράδυ. Δεν ξέρουμε αν παρασύρθηκε από τα κύματα ή αν βρίσκεται ακόμα στον ωκεανό», δήλωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια Χοσέ Γκασόν.

Ο άτυχος άντρας εξαφανίστηκε περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της ζώνης που έπληξε ο κυκλώνας, κοντά στο Πουέρτο Σαν Κόρλος στις ακτές του Ειρηνικού. Ο κυκλώνας Χιμένα που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 155 χιλιόμετρα την ώρα, εξασθενεί καθώς κατευθύνεται βόρεια.

Την Τετάρτη το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) με βάση το Μαϊάμι υποβάθμισε τον κυκλώνα σε τροπική καταιγίδα. Μετά το πέρασμα του από το Πουέρτο Σαν Κάρλος, οι περίπου 4.000 κάτοικοι του δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε τηλέφωνα.

Επίσης το 75% των σπιτιών έχουν υποστεί ζημιές. Το ίδιο ισχύει και για τους δρόμους της περιοχής, οι περισσότεροι από τους οποίος έχουν πλημμυρίσει. Τα τρία αεροδρόμια της μεξικανικής χερσονήσου παραμένουν κλειστά, το ίδιο και τα σχολεία.

Βλέπετε επίσης και τη σχετική ανάρτηση:

Τυφώνας χτύπησε τις ακτές του Μεξικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: